Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 juni 2019

Schoolsloop


LEIMUIDEN – Het gemeentebestuur van Kaag en Braassem stelt een openbare aanbesteding in voor de sloop van de drie basisschoolgebouwen van De Schakel en Torenvalk in Leimuiden en de voormalige Gerardusschool in Oude Wetering. Op deze terreinen moeten uiteindelijk een nieuw Integraal Kindcentrum (IKC) voor Leimuiden komen en Oude Wetering krijgt er 29 sociale huurappartementen bij. Het IKC wordt vanaf het schooljaar 2020 – 2021 in gebruik genomen, zo is de bedoeling.

Het gemeentebestuur hoopt, dat Kaag en Braassem toestemming krijgt om zo snel mogelijk te beginnen met de sloopwerkzaamheden. In de voormalige basisschool Gerardus huizen namelijk vleermuizen. Hun paarseizoen loopt van juli tot en met september en dus moet er een ontheffing komen voor het slopen van dat gebouw. Wethouder Petra van der Wereld is optimistisch: ,,De vergunning verwachten we binnenkort.’’ Sloopbedrijven kunnen zich binnenkort via Tenderned melden als kandidaat om de oude scholen neer te halen. Wie dat doet voor de laagste prijs, krijgt de opdracht.