Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 juni 2019

Verslaving


KAAG EN BRAASSEM – Waar het gaat om de gezondheid en veiligheid van de inwoners, valt er in Kaag en Braassem nog veel te verbeteren. Dat vindt althans CDA-fractievoorzitter Anja de Rijk. Het gaat onder meer om het veilig rond kunnen lopen voor rollatorgebruikers en verslaafde jongeren.

De Rijk ziet in haar eigen woonplaats, wat er aan de hand is. ,,Er zijn in Leimuiden heel veel belemmeringen op de stoepen om met jouw rollator te lopen.’’ Maar ook bekritiseert zij het gemeentelijke beleid: ,,De gemeente wil meer inzetten op gokverslaving, maar ik mis de inzet op gamen. Ik ken al drie jongens die gameverslaafd zijn.’’ Positief vond ze wel, dat het onder jongeren tussen 16 en 18 jaar steeds meer geaccepteerd wordt, dat ze geen alcoholische dranken krijgen. Wanneer ouders hun minderjarige kinderen (onder 18 jaar) ook thuis een verbod geven op het drinken van alcohol, zou het nog beter zijn. De Rijk: ,,De inzet blijft noodzakelijk met betrekking tot bewustwording van jongeren en ouders. Er zijn signalen dat jongeren thuis alcohol drinken.’’ Het organiseren van thema-avonden over dit onderwerp blijken niet effectief: ,,Deze worden zeer slecht bezocht’’, weet De Rijk.