Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juli 2019

Boa’s mogen niet fietsen


OEGSTGEEST – De gemeentelijke boa’s, die actief speuren naar verkeerd geparkeerde auto’s en te vroeg opgehangen plastic vuilniszakken, krijgen het de komende jaren een stuk gemakkelijker. De gemeente gaat namelijk voor hen een auto aanschaffen, zo bepaalde een meerderheid van de gemeenteraad.

Raadslid Van der Hoeven (CDA) vond het maar onzin. ,,Een fiets is helemaal niet het goede voorbeeld ten opzichte van een auto. Laten we het proberen, dat onze boa’s een jaartje kunnen rondfietsen.’’ Maar burgemeester Emile Jaensch nam het op, voor de bekeuringschrijvende boa’s: ,,Er wordt aan hen gevraagd om glas op te ruimen of een dood dier weg te halen, of een verdwaalde vuilniszak. Dat zijn geen zaken die je op de fiets kunt doen en in het dagelijks leven kunnen plaatsvinden. Het lijkt me goed om ze wat breder uit te rusten.’’ Van der Hoeven was niet overtuigd: ,,Voor dat glas en vuilnis kunnen ze een bakfiets proberen.’’ Maar voor Hart Voor Oegstgeest, die het voorstel indiende om de boa’s niet in een auto te laten rijden, maar te fietsen, was de steun van alleen het CDA niet voldoende. Alle overige partijen stemden er mee in, dat de boa’s sneller en droger naar de plaatsen van bestemmingen kunnen rijden.