Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juli 2019

EHBO en AED


OEGSTGEEST – De gemeenteraad wil, dat alle middelbare schoolleerlingen onderwijs krijgen in het geven van eerste hulp. Het college van B&W moet hierover gesprekken aangaan met het Rode Kruis en de middelbare scholen, om te kijken of en hoe die EHBO-lessen opgezet kunnen worden.

Daarnaast ziet de gemeenteraad graag, dat er aan de buitenkant van iedere school een AED komt te hangen. Deze Automatische Externe Defibrillator kan worden gebruikt, als iemand een hartstilstand krijgt. Voor de aanschaf van deze AED’s heeft de gemeente geen geld over. Maar geen nood; de oplossing is er ook, volgens raadslid Ingrid van Dillen (CDA): ,,Jongeren kunnen door sponsoracties of iets dergelijks een bijdrage leveren.’’