Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juli 2019

Leerlingen sporten op velden


OEGSTGEEST – Sportclubs moeten vaker hun velden beschikbaar stellen aan basisscholen, zodat kinderen kunnen genieten van het gymmen in de frisse buitenlucht. Dit voorstel van D66 werd unaniem door de gemeenteraad aangenomen. Het college moet er voor zorgen, dat de scholen en sportverenigingen hierover gaan praten.

Volgens D66 hebben basisschooldocenten al langer de wens om tijdens zonnige gymuren gebruik te kunnen maken van het groene gras van de Poelweide en bij de Cuyl Oegstgeest. Tijdens school- en werktijden liggen deze velden er vaak toch maar stilletjes bij. Maar de basisscholen kunnen op dit moment geen potten breken bij de sportclubs; D66 spreekt zelfs van een ‘bureaucratische muur’ bij de sportclubs. Met de conclusie: ,,Samenwerking van sportclubs met scholen en de gemeente in Oegstgeest kan leiden tot een stimuleren van beweging en gezond bezig zijn’’, was elk raadslid het eens.