Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juli 2019

Laatste kans voor Loetje


OEGSTGEEST – Het college van burgemeester en wethouders doet er alles aan, om het bestemmingsplan voor de Klinkenbergerplas goedgekeurd te krijgen bij de Raad van State. Als de gemeente dat namelijk niet snel voor elkaar krijgt, haakt Loetje, een potentiële uitbater van een horecagelegenheid, definitief af.

Het wordt nog een linke zaak, zo verwacht raadslid Van den Ouweelen (Lokaal). ,,Waar het gaat om die horecavoorziening en het paraplubestemmingsplan evenementen heeft de Raad van State het bestemmingsplan vernietigd.’’ Als zoiets weer gebeurt, dan is het einde verhaal voor de komst van Loetje naar Oegstgeest, zo stelde hij. Raadslid Vos deed waarschuwde de juridische afdeling van de gemeente, dat ze op hun tellen moeten letten: ,,Zij denken dat de risico’s zijn afgedekt. Als dat niet waar blijkt te zijn, zullen we het college daar zeker op aanspreken.’’ Wethouder Glasbeek heeft er alle vertrouwen in, dat het bestemmingsplan dit keer wel ongeschonden wordt geaccepteerd door de Raad van State.