Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juli 2019

Watertappunten


OEGSTGEEST – Watertappunten zijn een heel leuk idee, maar de gemeente Oegstgeest gaat er geen geld voor uittrekken. Ook niet als het minder dan 400 euro per jaar kost. Maar als er particulieren of verenigingen zijn, die een tapkraan in de openbare ruimte willen bekostigen, dan wil het gemeentebestuur wel meedenken over een geschikte locatie. Dat is het resultaat van een discussie tijdens de gemeenteraadsvergadering.

D66 zag graag, dat de gemeente zelf zo’n watertappunt in het dorp aanlegt, net zoals nu al het geval is bij de Klinkenbergerplas. Dat gratis water zou wandel- en fietstoeristen kunnen aantrekken en bovendien zullen minder mensen het milieu-onvriendelijke water in flessen gaan kopen. ,,Watertappunten kunnen in de Kempenaerstraat of het Wijckerslooth park’’, opperde raadslid Vellema. Maar wethouder Glasbeek wil er geen cent in steken: ,,Het is prima, dat wijkverenigingen en winkeliersverenigingen dit initiatief uitwerken en vervolgens medewerking aan ons vragen om het mogelijk te maken.’’ Vellema zag het als een uitdaging: ,,We gaan een geïnteresseerde partij vinden, want dan kunt u als facilitator optreden.’’