Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 oktober 2019

400 Arbeidsmigranten verhuizen


Naar grens Kaag en Braassem en Nieuwkoop


WOUBRUGGE - ,,We zijn diep geschokt. Normaal gesproken mag je amper een huis bouwen in het buitengebied en nu worden er 200 woonruimtes gebouwd voor 400 mensen.’’ Een buurtbewoonster kan het nog amper geloven, dat er plannen zijn om vierhonderd arbeidsmigranten te huisvesten op de plek waar nu nog de paardenhouderij Golden Way Stables zit.


De eigenaar van Golden Way Stables huurt een groot deel van dit terrein en had plannen om het pand te kopen. Maar dat veranderde, nadat duidelijk werd dat varkenshouder Kroes de nieuwe buurman zou worden. En dus ging de eigenaar van de panden op zoek naar een nieuwe koper voor zijn grondgebied. En die werd gevonden in Flexwonen.nu, een organisatie die ervaring heeft in het huisvesten van arbeidsmigranten.


Het college van burgemeester en wethouders staat positief tegenover deze ontwikkelingen; het past in het gemeentelijk beleid om meer woonruimte voor de ‘eigen’ arbeidsmigranten te realiseren. Zodat deze mensen niet in ondermaatse behuizingen hun dagen moeten sluiten. Maar de omwonenden op de grens van Ter Aar en Woubrugge balen enorm van de aanstaande wijzigingen. Nadat ze, vanwege angst voor ernstige geuroverlast, in het geweer kwamen tegen de komst van de varkenshouder, overwegen ze nu een handtekeningenactie om de komst van de honderden arbeidsmigranten tegen te houden. Ze vrezen waardeverlies van hun panden, maar ook zijn ze bang voor de veiligheid van hun kinderen, blijkt uit een rondgang.