Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 november 2019

Bouw IKC gaat nu echt van start


LEIMUIDEN – Met het in de grond plaatsen van een tijdcapsule werd vorige week officieel gevierd, dat de start van de bouw van het integraal kindcentrum (IKC) De Lei écht was begonnen. Alle kinderen, die nu naar de buitenschoolse opvang, kleuter- en basisschool gaan, waren daar bij aanwezig.

Alle kinderen hadden in de afgelopen weken goed hun best gedaan om de mooiste tekening of tekst op papier te zetten. De eindresultaten werden woensdag 30 oktober in de buis gestopt. Over ongeveer veertig jaar, wanneer het gebouw weer tot de grond toe wordt afgebroken, zal de tijdcapsule weer tevoorschijn komen. En kunnen de kinderen van nu (en de (groot)ouders van de toekomst) teruglezen wat hun wensen, dromen en verwachtingen waren.

Maar zo ver is het nog lang niet. Eerst moet De Lei nog gebouwd worden. Alle hiervoor benodigde palen zijn inmiddels in de grond geheid. De ruim 350 kinderen zagen tijdens de openingshandeling hoe een groot plakkaat werd onthuld onder begeleiding van een confettikanon. Jolanda van Tol, directeur van Snoopy: ,,Met de realisatie van dit IKC kunnen de professionals elkaar sneller vinden. Zo creëer je een ontwikkelomgeving voor de kinderen.’’

Christel van Goossen, directeur van samenwerkingsschool De Lei liet weten dat het nieuwe schoolgebouw rond de herfstvakantie van 2020 geopend wordt. Wethouder Floris Schoonderwoerd was enthousiast. ,,Het is onwijs leuk dat het is gelukt om hier een nieuwe school te bouwen. Hebben jullie zin in de nieuwe school?’’ Hierop reageerden de kinderen met een heel luid: ‘Jaaaa!!!!’