Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 november 2019

Onstabiel


HOOGMADE – Uit een technisch rapport blijkt, dat de muren van de kerkrestanten ‘niet superstabiel’ zijn, laat burgemeester Marina van der Velde weten. ,,Er zijn twee muren die minder stabiel zijn dan de derde muur. Het blijft overeind staan, maar het terrein is onveilig en moet afgesloten worden. Het is aan de kerk, wat ze vervolgens gaan doen; of die muren worden gerestaureerd of gestut.’’ Of de kerk herbouwd wordt, is nu nog niet zeker. Hierover moet het kerkbestuur, samen met de parochianen en het gemeentebestuur, nog over denken.

Vrij snel na het neervallen van de kerkspits ontving de gemeente een verzoek van het Cuypersgenootschap om de restanten van de kerk aan te wijzen als gemeentelijk monument. Maar Van der Velde geeft aan, dat het gemeentebestuur dat verzoek ‘prematuur’ vond. ,,We hebben daar een reactie op gegeven. Een dergelijk verzoek moet ondersteund worden door de eigenaar van het pand. Die was niet van dit verzoek op de hoogte.’’

Het kerkbestuur gaat de komende maanden in overleg met de gemeente, kerkgangers en het bisdom, om daarna een besluit te nemen over wat er moet gaan gebeuren.