Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 december 2019

Column


Presteren

KAAG EN BRAASSEM – De jaarlijkse kerstborrel, die op dinsdag 17 december in het gemeentehuis werd gehouden, stond in het teken van de verzoening en de strijd tegen polarisatie. Om oude en nieuwe inwoners met elkaar te verbinden, wilde de gemeente stimuleren, dat zij tijdens die borrel met elkaar gingen praten. Maar hoe herken je een nieuwe inwoners? Daar hadden de ambtenaren wel een oplossing voor bedacht: alle nieuwe inwoners kregen een kleine corsage van kerstballen, toen ze binnen kwamen. Met de vraag om deze corsage op hun bovenkleding te dragen. Het was maar goed, dat er geen vertegenwoordiger van de actiegroep Farmers Defence Force aanwezig was; hij zou zo maar een link met de tweede wereldoorlog kunnen leggen.

Het viel me op, waarde columnlezer, dat er een stuk minder mensen aanwezig waren tijdens deze kerstborrel dan andere jaren. Hoe zou dat komen? Moeten inwoners zo hard werken, dat ze geen tijd hebben om een uurtje met de bestuurders te borrelen? Of zijn de mensen het vertrouwen in het openbaar bestuur zo verloren, dat ze hun tijd niet willen verdoen met het drinken van een al dan niet alcoholvrij drankje? Hoe het ook zij, een nieuwe fase van het jaar is aangebroken; de komende anderhalve maand staan in het teken van het wensen van fijne feestdagen, een gelukkig nieuwjaar (geen uiteinde!) en veel geluk, liefde en een goede gezondheid voor 2020. Voor u uiteraard ook!

Onlangs zag ik een vraag op een van de sociale media, die mij aan het denken zette. ‘Dit decennium is bijna ten einde en we beginnen over enkele weken aan de ‘twenties’; wat hebt u gepresenteerd of gerealiseerd tussen 2010 en 2019?’ Vervolgens heb ik een lijstje gemaakt, om alle positieve ervaringen van de afgelopen tien jaren op te schrijven. Dat is een aanrader; wellicht wil u het ook proberen. Even terugblikken op de afgelopen decade en herinneringen ophalen aan de fijne momenten, geeft je een prettige dag. En dat is ook weer een positieve prestatie zo vlak voor 2020.

Oh, en voor ik het vergeet: Fijne feestdagen!