Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 januari 2020

Hoogbouw


KAAG EN BRAASSEM – De gemeenteraad praat binnenkort over het wijzigen van de maximale hoogte van gebouwen. Tijdens de fractievergadering van de VVD werd duidelijk, hoe deze partij hier over denkt.



Fractievoorzitter Jan van der Geest ziet de mogelijkheid om hoger te bouwen als ,,een mogelijkheid om meer sociaal en meer voor jongeren te bouwen. Het moet hier in de Veen toch op sommige plekken hoger kunnen?!’’. Hij vindt het nog altijd een gemiste kans, dat het niet gelukt is om bij de Gerardusschool en de Woelige Baren een verdieping hoger te kunnen krijgen. Wethouder Yvonne Peters is ook voorstander van hogere bouw dan tot nu toe het geval is in Kaag en Braassem: ,,Als je moet kiezen tussen alles een laagje hoger of weer een poldertje vol, dan zou ik het wel weten. Het is terecht om te kijken wat je eerst binnen de grenzen van het dorp kunt doen om dan pas weer uit te breiden.’’