Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 maart 2020

Appartementen


OUD ADE – Op de plek van café ’t Lageland (Leidseweg 14) komt een gebouw van drie verdiepingen met tien appartementen. Het lokale bedrijf Van der Geest Oud Ade BV gaat dit pand realiseren. Sociale woningen zullen er niet in komen; iedere woning krijgt een ‘marktconforme’ prijs. Van der Geest moet wel 90.000 euro storten in een gemeentelijk potje voor sociale woningbouw. Het bedrijf zorgt ook voor 15 parkeerplaatsen in de buurt van het gebouw.

Wethouder Yvonne Peters (VVD) is enthousiast: ,,Ouderen zitten te wachten op appartementen. Dit bouwplan zorgt voor doorstroming. Mensen in het dorp hebben gezegd, dat die appartementen iets voor hen is. Als je het kunt betalen, is dit de komende jaren de enige kans om gelijkvloers te kunnen wonen in je eigen dorp. Ik hoop, dat de lokale inwoners voorrang krijgen. Als ik Van der Geest was, zou ik wel gek zijn om het aan een ander te verkopen.’’ Het appartementengebouw krijgt twee woonlagen en daarbovenop een kap.