Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 april 2020

Beperkte openingstijden bruggen


KAAG EN BRAASSEM - De coronacrisis heeft ook gevolgen voor het pleziervaarverkeer. De bruggen en sluizen gaan minder vaak open. Eigenlijk zou op 1 april het vaarseizoen begonnen zijn, maar de Provincie Zuid-Holland heeft dit uitgesteld. De gezondheid en veiligheid van het personeel, dat de bruggen bedient, staat voorop. Daarom gaan de bruggen niet meer bij ieder toeristenbootje omhoog, maar blijft de winterregeling gelden.

De recreatievaart kan binnen de vastgestelde tijden en regelingen normaal varen, als de pleziervaarders zich maar houden aan de RIVM maatregelen. Het uitstel van de start van het vaarseizoen heeft wel tot gevolg, dat op zaterdagen en zondagen er geen of kortere bedientijden gelden. De gemeente Kaag en Braassem past het schema van de bedientijden van de bruggen en sluizen aan het schema van de provincie aan.