Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 april 2020

,,Duurzaamheidsvouchers ook voor huurders’’


Nieuwkoop – Niet alleen huiseigenaren van Nieuwkoop, maar ook huurders kunnen binnenkort kans maken op een duurzaamheidsvoucher van 70 euro. Met die voucher kunnen bijvoorbeeld LED-lampen of radiatorverwarming worden aangeschaft.

De gemeente krijgt van de Rijksoverheid geld om 2959 van die vouchers uit te delen. Maar de voorwaarde is wel, dat die vouchers alleen aan woningeigenaren worden verstrekt. De raad baalt. Raadslid Annette Pietersen (D66): , Als je het gaat doen, laat dan iedereen met die vouchers meedoen.’’ Berry Dors (Natuurlijk Nieuwkoop) merkte op, dat de gemeente zelf nog een geldpotje ‘Duurzaamheidsreserve’ heeft. ,,Een deel van dat geld kunnen we gebruiken om deze voucherregeling te gebruiken voor mensen in huurwoningen. Dat kan helpen om het energiegebruik terug te dringen.’’

Wethouder Bernadette Wolters vond dit niet zo’n goed idee. ,,Het kan nu echt niet, maar wellicht volgend jaar. Ga eerst deze regeling uitvoeren voor de eigenaren van koopwoningen. Wij kunnen onze middelen op andere wijze inzetten.

De gemeenteraad zet echter door en komt over twee weken met een motie, om geld uit het Duurzaamheidsreservepotje te gebruiken om vouchers aan huurders te geven. De vouchers worden later dit jaar verdeeld. Hoe precies, is nog niet bekend.