Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 april 2020

Villa’s


ROELOFARENDSVEEN – Aan het Zuideinde 24 mogen vijf vrijstaande woningen gebouwd worden. Deze villa’s krijgen veel grond en passen volgens het gemeentebestuur bij de lintbebouwing van het Zuideinde. De huizen worden ontsloten door een woonstraat en beschikken ieder over een garage en parkeerplaatsen op eigen terrein. 

Aan de zuidzijde van het perceel wordt een recreatiegebied gecreëerd, waarin tien recreatiewoningen worden moeten komen, die verspreid over het recreatieperceel ‘op een speelse wijze’ geplaatst worden. Het gebied tussen de vrijstaande woningen aan de noordzijde en het recreatieve deel van het perceel aan de zuidzijde wordt ingevuld met water en groen. Zo zorgt dit volgens de gemeente ,,als buffer als voor een ‘zachte’ overgang tussen de woningen en de recreatiecomponent van het perceel’’. Voor de recreatieve onderkomens komen extra parkeerplaatsen. Het college van burgemeester en wethouders gaat akkoord met deze bouwplannen.