Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 mei 2020

Verenigingen pakken zelf velden aan

KAAG EN BRAASSEM - Voortaan kunnen de sportverenigingen zelf bepalen, hoe ze het beheer, onderhoud en de vervanging van de velden aanpakken. Met de ondertekening van een overeenkomst tussen de Stichting Beheer Gemeentelijke Buitensportaccommodaties (SBGB) en de gemeente Kaag en Braassem is dat dinsdag geregeld.

 In de gemeente zijn zeven buitensportcomplexen voor hockey, handbal en voetbal. In de overeenkomt staan afspraken en voorwaarden, waaraan de verenigingen moeten voldoen. Hierdoor kunnen alle inwoners van de gemeente gemakkelijk en veilig blijven sporten. Onderdeel van de overeenkomst is ook dat de gemeente tot 2030 jaarlijks ruim 246.000 euro beschikbaar stelt.

Wethouder Petra van der Wereld: ,,De gemeente vindt goede sportaccommodaties voor haar inwoners zeer belangrijk. Met deze overeenkomst zorgen wij er voor dat de kosten voor de verenigingen laag blijven en de leden tegen een acceptabel bedrag kunnen blijven sporten.”