Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 juni 2020

,,Het wordt heel dreigend’’

Financiële zorgen voor De Kickers

LEIMUIDEN – Voetbalvereniging De Kickers ’69 in Leimuiden voorziet financieel sombere tijden. Dat laat Kickers-voorzitter Wim Buskermolen weten.

Als de inkomsten van het ophalen van het oud papier ophalen, zal de club het lastig krijgen. Dat wordt nog versterkt door andere ontwikkelingen: door een strenger alcoholbeleid van de gemeente krijgt de kantine minder inkomsten. Ook wordt de club verantwoordelijk voor de vervanging van haar eigen kunstgrasvelden. En door de recente verbetering van het Kickers-terrein zullen de OZB-belastingen verder omhoog gaan.

Buskermolen was niet blij, toen hij hoorde dat de gemeente de garantieprijs niet wilde betalen. ,,Die garantie heeft tientallen jaren bestaan en we hebben er nooit gebruik van gemaakt. Maar nu we deze mogelijkheid willen gebruiken, schaft de gemeente het af. Dat voelt niet goed.’’

Komt het voortbestaan van de Kickers in gevaar? ,,We zijn sterk genoeg, maar het wordt wel allemaal heel dreigend op die manier. Als je 22.000 moet inleveren aan gemiste papierinkomsten en je overige kosten met zo’n 18.000 euro omhooggaan, dan scheelt ons dat 40.000 euro  per jaar. We willen als vereniging best ons steentje bijdragen, maar de gemeente Kaag en Braassem moet dat ook doen. Het is hard nodig, dat de oudpapierdeal doorgaat, zodat we ook de komende jaren hier een bron van inkomsten van hebben.’’