Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 juni 2020

Intrekking omgevingsvergunning

Noordwijk – De vergunning voor de bouw van vijf recreatiewoningen aan de Duindamseweg 12 wordt mogelijk ingetrokken.

Vorig jaar had de gemeenteraad een ‘verklaring van geen bedenkingen’ afgegeven voor de komst van die recreatiewoningen. Maar het viel raadslid Janson (PvdA) op, dat deze woningen ‘als recreatieve bestemming’ te koop aan worden geboden. Het college laat weten ‘verrast’ te zijn; ,,Het jaarrond recreëren kan van een andere orde zijn dan toeristische verhuur. Van meet af aan is alleen medewerking toegezegd als de te bouwen recreatiewoningen voor de toeristische verhuur beschikbaar zouden komen en blijven.’’

De gevraagde omgevingsvergunning is nog niet verleend; in deze procedure is vertraging gekomen door de stikstofproblematiek. Burgemeester Verkleij laat weten, dat het college zich ‘beraadt over het al dan niet verlenen van de omgevingsvergunning’.