Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 juni 2020

Walgen van vissen

Noordwijk – De populariteit van de visplek op de hoek van de Beeklaan en Jan van Gent leidt tot grote frustraties van de omwonenden.

In een brief vragen de vijverburen de gemeente om te handhaven. Ze wijzen er op, dat deze kwestie al in 2013 aangekaart werd bij toenmalig wethouder Martijn Vroom. Indertijd heeft de gemeente gemeld, dat er regelmatig gehandhaafd zou worden, maar daar hebben de omwonenden volgens eigen zeggen niets van gemerkt.

De omwonenden willen een beperking van het aantal uren dat er gevist wordt, minder visplekken langs de vijver, een verbod op tenten en het aanbrengen van begroeiing tussen de oevers aan de zuidkant van de vijver en de wandel- en fietspaden. Dit laatste helpt ook voorkomen, dat jongeren daar langs het water gaan zitten.