Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2020

Experts oneens over succes drain Parallelboulevard

Noordwijk – Een aan te leggen drain voor de Parallelboulevard moet niet leiden tot nog meer wateroverlast. Dat is de vurige wens van de gemeenteraadsleden. Puur-raadslid Gerben van Duin somde op: ,,We hebben Dijk in Duin gehad; experts zeiden dat het geen probleem zou zijn, maar ze hadden niet gekeken naar de lucht; regen zorgde toch voor wateroverlast. En de drainage ging ook niet goed. Ik wil niet dat wateroverlast voor een derde keer gebeurt.’’  

Inspreker Arend Smit, die 35 jaar in de grond-, weg- en waterbouw werkt, waarschuwde de raadsleden, dat het aanleggen van een drain, waarbij damwanden eerst worden geplaatst en later weer verwijderd zal leiden tot scheuren. Ook waarschuwde hij, dat de wens van Hotels van Oranje om een parkeergarage twee lagen de grond in te slaan kan leiden tot vermenging van zeewater met de drainage. De extern deskundige Bert Everts liet echter weten, dat het aanleggen van de drain voor de Parallelboulevard, tussen van tevoren aangebrachte schotten, met heel weinig risico voor schade gerealiseerd kan worden. Tests zouden dit al hebben uitgewezen.

Vergadervoorzitter Astrid Warmerdam liet weten, dat de parkeergarageplannen los staan van dit Boulevarddrainproject. De raadsleden krijgen nog extra informatie over de techniek achter de drainaanleg; later dit jaar moeten ze een besluit nemen of het ook op deze manier gaat gebeuren.