Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2020

Geld nodig voor betere detailhandel en horeca

Noordwijk – Het gemeentebestuur heeft nu een complete retail- en horecavisie, maar het is aan de gemeenteraad om geld beschikbaar te stellen, om allerlei projecten mogelijk te maken.

Het bureau BRO presenteerde de visie woensdagavond. Er stond voor de raadsleden weinig nieuws in. Dat Corona invloed heeft op de omzet van horeca en supermarkten en dat er meer nadruk moet komen op wellness en verwennen. En dat Noordwijk een plek is voor lokale, regionale en (inter)nationale toeristen. Ondernemers willen graag, dat winkels en horeca geconcentreerd worden op de winkelcentra, boulevards en (alleen voor de horeca) stranden. De verschillende kernen meoten verbonden worden met fysieke (recreatieve) routes. Voor De Zilk is ,,een beperkt basisaanbod voor boodschappen voor de eigen inwoners’’ voldoende, volgens BRO. 

Op de vraag van raadslid Jan Janson (PvdA) of wethouder Roberto ter Hark nog iets nieuws had gehoord, stelde de laatste, dat het belangrijk is dat er nu een complete visie is voor Noordwijk, Noordwijkerhout en de Zilk samen. Of er wat met deze visie gedaan wordt is volgens Ter Hark aan de gemeenteraad: ,,Visies in het verleden waren mooie woorden, maar gemeenteraden gaven geen geld om er uitvoering aan te geven. We zullen u na de zomer voorleggen welk budget er nodig is om de verschillende ambities waar te maken. Het is aan u of u bereid bent om daar geld voor vrij te maken.’’