Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 juli 2020

Geluidsnormen Het Zilt aangepast

Noordwijkerhout – Een foutje in het uitwerkingsplan voor de bouw van twee appartementencomplexen ‘Het Zilt’ kan op het allerlaatste moment nog gerepareerd worden.

Tijdens de berekeningen voor de maximale geluidsoverlast ging een onderzoeksbureau er van uit, dat de dichtbij gelegen N206 een weg was, waar auto’s 100 kilometer per uur mogen rijden. En daar paste een maximale geluidsnorm aan de gevels bij van 53 decibel. Maar omdat op deze weg slechts 80 kilometer gereden mag worden, kan de norm van de totale geluidsbelasting op de gevels opgeschroefd worden naar 63 decibel.

Het binnengeluid blijft onder de 27,1 decibel, verzekerde wethouder Theo Alkemade.