Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 juli 2020

OV mag maximaal een half uur langzamer zijn dan auto

Noordwijk – Een raadsmeerderheid wil, dat busreizigers de garantie krijgen, dat hun retour-OV-reis maximaal een half uur langer mag duren, dan wanneer deze afstand met de auto wordt afgelegd.

Wethouder Roberto ter Hark raadde dit voorstel af. ,,Met die 30 minuten norm kan het zijn, dat er minder haltes komen en dat minder mensen toegang hebben tot het OV. Het is beter om fiets, bus en trein op elkaar te laten aansluiten.’’ Maar D66, CDA, PvdA en Fractie Doen! kregen toch de steun van de meeste raadsleden.

D66-raadslid Gutlich: ,,Omdat OV-retourreistijden tussen de Duin- en Bollenstreek en haar stedelijke omgeving voor de meeste inwoners drie kwartier tot een uur langer duren, geeft het overgrote deel van de forensen de voorkeur aan de eigen auto. Snel en effectief OV kan zorgen voor een redelijk alternatief voor de toenemende automobiliteit en is zo ook beter voor het milieu en de leefomgeving.’’