Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 juli 2020

Raad wil meer speelplekken voor kinderen

Noordwijk – In de hele gemeente Noordwijk moeten er voldoende speelplaatsen zijn voor kinderen.

Raadslid Beugelsdijk (CDA): ,,In de oude kern van Noordwijk-Binnen, het oude zeedorp en de oude kern van Noordwijkerhout (Victor en Jambuurt) is een schrijnend tekort aan speelplaatsen voor de jeugd van 2 tot 8 jaar en voor de jeugd van 8 jaar en ouder.’’ Terwijl in De Zilk volop speelplekken zijn, aldus Beugelsdijk.

Zijn voorstel om uit te zoeken, waar er te weinig speelplekken zijn, kreeg veel steun. Zodra het college van burgemeester en wethouders in beeld heeft, op hoeveel locaties er extra speelmogelijkheden bij moeten komen, is het gemeentebestuur verplicht om dat binnen twee jaar te realiseren.