Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 juli 2020

Raad wil meer wijkverenigingen

Noordwijk – Het gemeentebestuur moet stimuleren, dat er meer wijkverenigingen komen in Noordwijk.

VVD, DOEN! en Bruisend Noordwijk kregen woensdagavond steun van de meerderheid van de gemeenteraad voor dit voorstel. Volgens hen kan de aanwezigheid van wijkverenigingen bijdragen aan het ‘bevorderen van de veiligheid, tegengaan van overlast en verbeteren van het woongenot van onze inwoners’. Hoewel veel wijken in de oude gemeente Noordwijk een wijkvereniging kennen, is dat in de woonkernen Noordwijkerhout en De Zilk niet zo vanzelfsprekend.

Het college van burgemeester en wethouders moet nu uitzoeken in welke wijken nog geen wijkvereniging bestaat. Waarna enthousiaste bewoners worden uitgenodigd om zo’n wijkvereniging op te zetten.