Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 juli 2020

Gemeente gaat sociaal inkopen

Noordwijk – Bij haar inkoopbeleid gaat de gemeente nog meer rekening houden met de sociale kant van de toeleverancier.

Ondernemers, die aan de gemeente leveren, worden verplicht om werkplekken, werkervaringsplekken of stageplaatsen beschikbaar te stellen voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Deze regel gold al sinds 2016, maar is in de praktijk nooit goed van de grond gekomen. Dat vindt het gemeentebestuur een ‘gemiste kans’, zo blijkt uit een brief aan de gemeenteraad. Samen met de gemeenten Teylingen, Lisse, Hillegom en Katwijk wordt een coördinator aangesteld, die er voor zorgt dat de toeleveranciers gaan voldoen aan hun ‘Social Return on Investment’ verplichtingen.