Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 juli 2020

Strijd tegen schulden onder jongeren

Noordwijk – Wethouder Dennis Salman laat uitzoeken, hoeveel jongeren er in de schulden zitten.

Hij liet dit weten, naar aanleiding van een motie van LSN, CDA, NZLokaal en de fractie Doen! Namens deze partijen liet raadslid Van Eeden (LSN) weten, dat veel jongeren tegenwoordig snel in de verleiding komen en de drempel zeer laag is om producten en diensten via internet te kunnen aanschaffen. Ze hebben minder ervaring in het verantwoord omgaan met geld en een schuld kan er voor zorgen, dat jongeren in een neerwaartse spiraal terecht komen, waarbij ze stoppen met hun studie om de schuld af te betalen, of overgaan tot criminele activiteiten.’’

Zodra duidelijk is, hoeveel jongeren van boven en onder de 18 in de schulden zitten, gaat de gemeente ook bekijken, of hier wat aan gedaan kan worden. Bijvoorbeeld in de vorm van preventie, door het geven van lessen op scholen over goed omgaan met geld. Maar ook zou een proefproject opgezet kunnen worden tussen de gemeente, ISD en jongerenwerk om jongeren die in de schulden zijn geraakt in drie jaar uit de schulden te halen.