Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 oktober 2020

Geen speciaal steunfonds voor horeca

Noordwijk – Een meerderheid van de gemeenteraad wil niet ‘schouder aan schouder’ staan met de horeca. Een voorstel van de raadsleden J. Knapp (VVD) en De Moor (Bruisend Noordwijk) werd dinsdagavond verworpen.

Knapp wees er op, dat de horeca haar deuren sinds 14 oktober heeft moeten sluiten en dat dit grote financiële gevolgen heeft. ,,Onze horeca ondernemingen zijn van vitaal belang voor onze gemeente, de lokale economie en het verenigingsleven.’’ De partijen riepen het college op om ,,te onderzoeken of een gemeentelijk steunfonds kan worden opgericht ten behoeve van onze horeca-ondernemers waaraan inwoners en bedrijven kunnen doneren met een vermeerderingsincentive door de gemeente.’’

Wethouder Roberto ter Hark gaf aan, dat het college prima met dit voorstel ‘kan leven’. Maar vijftien raadsleden waren tegen en daarmee werd het voorstel verworpen.