Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 oktober 2020

VAB blijft behouden

Noordwijk / Teylingen - Het Vuilafvoerbedrijf Duin- en Bollenstreek (VAB) blijft het regionale overslagstation van de samenwerkende gemeenten, Katwijk, Noordwijk en de HLT gemeenten (Hillegom, Lisse en Teylingen).

Dit voorstel legt het college van burgemeester en wethouders voor aan de gemeenteraad. Op het terrein wordt gezorgd voor het ingezamelde (grof)rest- en gft-afval en PMD (plasticafval). Het station functioneert al jaren naar behoren.

In 2023 lopen contracten af, maar onderzoek heeft aangetoond dat het behoud van een overslagstation in de eigen regio qua kosten veel gunstiger is. Drie (commerciële) partijen hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn om in de toekomst actief te worden in deze regio met het inslaan en verwerken van het afval.