Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 oktober 2020

‘Gemeente heeft kans laten liggen op extra afrit’

Ter Aar – Als er in de drukke decembermaand een verkeersopstopping komt op de Kerkweg, dan is dit niet de schuld van de nieuwe winkels Vomar en Action. Dat laat ondernemer Leen Kroon van de Intratuin weten.

Fractievoorzitter Tom de Kleer (VVD) is bezorgd over de opening van de Action eind volgende maand en wat dit met het verkeer op de Kerkweg doet. ,,Door de komst van de Vomar is het aantal verkeersbewegingen al ver toegenomen. De wethouder belooft al 2,5 jaar maatregelen. Vorig jaar zijn er maatregelen uitgevoerd, maar die blijken een nihil effect te hebben gehad. Het enige wat verandert is, is de kleur van het wegdek.’’ Hij is bang, dat ,,de combinatie Intratuin-Vomar-Action in de drukke decembermaand tot een verkeerschaos zal gaan leiden’’.

Deze opmerking schiet Kroon in het verkeerde keelgat. Fijntjes wijst hij er op, dat projectontwikkelaar Hoorne Vastgoed vorig jaar aan het gemeentebestuur van Nieuwkoop heeft gevraagd om een extra inrit te mogen maken aan de Kerkweg. Vomar en Hoorne Vastgoed waren zelfs bereid om de kosten voor die inrit te betalen, maar de gemeente reageerde negatief op dit aanbod.’’

Kroon vindt het een gemiste kans: ,,Deze weg was de ophoping van het verkeer tegengegaan en zou hebben gezorgd voor een betere doorstroming. Met zo’n extra inrit kun je meteen het terrein oprijden; de huidige afrit is maar negen meter breed en daar moet al het verkeer op en af; dat houdt verschrikkelijk op.’’

Wethouder Antoinette Ingwersen is gevraagd te reageren op deze uitspraak. Ze laat weten, in gesprek te zijn en te wachten op de discussie met de raadsleden donderdagavond.