Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 oktober 2020

Versnelling voor Zilveren Kruis locatie

Noordwijk – De bouwprojecten ‘Zilveren Kruis’ en ‘Bronsgeest’ kunnen het beste apart van elkaar gerealiseerd worden. Anders zou het de gemeente wel eens geld gaan kosten.

Dat laat het college van b&w weten aan de gemeenteraadsleden. De twee gebieden zijn totaal verschillend. De Zilveren Kruis-locatie maakt deel uit van de kenmerkende landgoederenzone. De locatie ligt bovendien in een bebouwde omgeving met bestaand groen. De eigenschappen van dit gebied zijn geheel anders dan de eigenschappen van het projectgebied Bronsgeest dat deel uitmaakt van de bollenvelden. Deze (grotendeels te behouden) bollengrond, de geplande ecologische zone en de nog onbebouwde en niet ontsloten omgeving vraagt volgens het college om een andere stedenbouwkundige aanpak.

De hoop is, dat het ontwikkelen van de Zilveren Kruislocatie sneller opgezet en afgerond kan worden, als dit project zelfstandig opgezet kan worden. Het stedebouwkundig plan is eind dit jaar klaar. De grond is nu nog eigendom van Achmea, maar het gemeentebestuur gaat binnenkort gesprekken aan met Bouwfonds Property Development. In 2023 zouden de woningplannen dan al gerealiseerd kunnen zijn, zo is de hoop.