Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 oktober 2020

Verbazing over opbreken Hoofdstraat

Hillegom – De Hoofdstraat was nog maar net opgeknapt of de straattegels werden er al weer uitgelicht. Dit tot grote verbazing van de winkeliers; gemeenteraadslid Buijck (VVD) wilde hier donderdagavond meer over weten.

Buick vond het maar vreemd, dat er nu pas kabels in de grond gelegd worden en vroeg zich af of dat niet had gekund, voordat de straattegels gelegd waren. Wethouder De Jong gaf aan, dat het gemeentebestuur ook niet blij was met de timing. Maar net voor de zomer had het college van Liander te horen gekregen, dat de sfeerverlichting via een aparte elektriciteitskabel moest worden aangesloten.

De gemeente heeft bewust gewacht met de graafwerkzaamheden van Hoofdstraat Zuid tot Hoofdstraat Noord, totdat het terrasseizoen voorbij was. Inmiddels ligt de winkelstraat er weer netjes bij. De Jong waarschuwde wel: ,,Dit zal meer voorkomen. Telecombedrijven en andere bedrijven hebben toestemming om in onze grond werkzaamheden uit te voeren.’’