Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 november 2020

Eigen huizen voor eigen inwoners

Nieuwkoop – De gemeenteraad van Nieuwkoop wil per se 1910 woningen bouwen in de eigen gemeente. Hiermee keren de politici zich lijnrecht tegen een initiatief van het overlegorgaan Holland Rijnland om een deel van die huizen op Alphens grondgebied te plaatsen.

,,We zitten er niet op te wachten om onderdeel te worden van een ‘Groot Alphen’, omringd door windmolens en zonnepanelenvelden’’, vatte SBN-fractievoorzitter Lizet Keijzers de gevoelens van de raadsleden samen.

De 1910 huizen moeten vóór 2030 gebouwd zijn, zo is afgesproken met de Provincie Zuid-Holland. De raadsleden vinden het belangrijk, dat die woningen in of bij de dorpskernen van de gemeente Nieuwkoop gebeurt. ,,Er is in Nieuwkoop sprake van een wooncrisis, met name voor de lage en middeninkomens. Met name jongeren/starters en senioren uit onze dertien dorpen kunnen amper betaalbare huisvesting vinden. Ze moeten noodgedwongen vertrekken, bijvoorbeeld naar Alphen aan den Rijn. Met name het wegtrekken van jongeren vormt een gevaar voor de toekomstige leefbaarheid van onze dorpskernen’’, zo stelden de gemeenteraadsleden unaniem tijdens een vergadering afgelopen week.