Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 november 2020

Superchille kans voor woningen en ontsluitingsweg

Nieuwkoop – De kans is groot, dat er toch gebouwd mag worden in het gebied Ter Aar Noordoost. Volgens wethouder Guus Elkhuizen heeft Gedeputeerde Anne Koning van Provinciale Staten laten weten, dat ze positief staat tegenover woningbouwplannen in dat gebied.

Tot nu toe was dit onbespreekbaar voor de Provincie Zuid-Holland, maar Elkhuizen is blijven lobbyen. En met succes. Toen hij het nieuws bracht, kwam de wethouder superlatieven tekort: ,,We kunnen onze woningbouwopgave in Ter Aar Noordoost realiseren. Ik vind dat superchill.’’ Ook opent zich een andere mogelijkheid; de aanleg van een ontsluitingsroute, zodat verkeer weggeleid kan worden vanaf de Kerkweg. Volgens Elkhuizen heeft Koning ook ingestemd met de komst van Teylerspark, fase 2 in Nieuwveen. ,,Dat is goed nieuws voor het bouwen voor de jongeren.’’

Ook Burgemeester Robbert-Jan van Duijn was blij: ,,Dat is een superchille, vetgave mededeling.’’ Provinciale Staten moet nog wel formeel toestemming geven voor het bouwen van deze gebieden. Elkhuizen ziet het zonnig in: ,,De Gedeputeerde hebben wij aan onze kant, dus dat zal allemaal wel goed komen.’’ In Ter Aar Noordoost kunnen 200 tot 250 woningen gebouwd worden.