Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 december 2020

Controleren zonder uniform

Hillegom – Er wordt nu al flink met illegaal vuurwerk geknald. Handhaven blijkt lastig te zijn.

Dat laat burgemeester Arie van Erk weten in een brief aan de gemeenteraadsleden. Sinds enige tijd is er in Hillegom, maar ook in Lisse en Teylingen, sprake van vuurwerkoverlast. Maar in Hillegom is de meeste overlast. Vooral waar het gaat om geluidsoverlast en af en toe vernieling.

Politie en boa’s surveilleren wel, maar iemand op heterdaad betrappen is vaak eerder een kwestie van toeval, dan uitgebreid speurwerk. Binnenkort worden ‘doelgerichte acties’ opgezet, waarbij politie, boa’s en toezichthouders zonder uniform over straat gaan lopen. Zo wordt gehoopt, dat vuurwerkafstekers betrapt kunnen worden.