Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 december 2020

Rijken genieten van hulp bij het huishouden

Hillegom – Het aantal Wmo-cliënten is in het eerste halfjaar van 2020 weer verder gestegen. Dit keer met 5%.

Er was vooral een groei van het aantal gebruikers voor hulp bij het huishouden; met maar liefst 16,3%. Inwoners, die minder dan 10.000 euro aan inkomen ontvangen, maken relatief gezien het meest gebruik van de Wmo, zo blijkt uit cijfers van het team Gemeentelijke Monitor Sociaal Domein en ‘Waar staat je gemeente’.

Maar opvallend is, dat de meeste groei van het aantal aanvragen voor hulp bij het huishouden (54%) komt van mensen, die meer dan 100.000 euro per jaar verdienen. In hoeverre deze inzet van gesubsidieerde hulp bij het huishoudenmedewerkers ten koste gaat van andere mensen, die eerder de schoonmaakwerkzaamheden deden, is niet bekend. In totaal maken 550 mensen gebruik van de hulp bij het huishouden en ontvangen 280 inwoners thuis enige ondersteuning. Ook waren er afgelopen jaar 35 meldingen van kindermishandeling.