Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 december 2020

Scholendans in gebouwen

Noordwijk – De gemeente is bezig met plannen om nieuwe huisvesting te realiseren voor De Noordwijkse School. Gedurende de bouw van die school zouden de leerlingen dan tijdelijk onderdak kunnen krijgen in het huidige schoolgebouw van De Zeehonk.

Dit kan plaatsvinden, nadat de leerlingen van De Zeehonk en Wakersduin samengebracht worden in één nieuwe school op de locatie aan de Hoogwakersbosstraat waar nu het veertig jaar oude pand van Wakersduin staat.

Het nieuwe schoolgebouw van de fusieschool Wakersduin, dat bijna energieneutraal wordt, gaat 11,5 miljoen kosten volgens de huidige berekeningen. Ook zal het gebruikt worden voor naschoolse opvang. Als alles meezit, kan Wakersduin 2.0 al in het eerste kwartaal van 2023 geopend worden. Daarna volgt de nieuwbouw van De Noordwijkse School. De definitieve plannen moeten hiervoor nog worden uitgewerkt.