Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 december 2020

Bang voor brandgevaar

Noordwijk – Omwonenden van het voormalige hotel Alwine (Jan van Henegouwenweg) maken zich zorgen over hun veiligheid.

In een brief aan het college van burgemeester en wethouders laten ze weten, te vrezen voor brandgevaar. ,,Wij wonen direct aan de overkant van het hotel, waar inmiddels de deuren uitgesloopt zijn, waardoor bij brand het geheel als een trekkende schoorsteen gezien kan worden. Bij een zuidwesten- tot noordwesten wind bevinden onze woningen zich letterlijk in de vuurlinie van het hotel.’’

Hierbij verwijzen ze ook naar eerdere branden in Noordwijk, zoals het Palace hotel (1978), Huis ter Duin (1990) en de school ’t Zeehonk (2000). Nu de jaarwisseling er aan komt en er kans bestaat op het gebruik van illegaal vuurwerk, hopen de omwonenden dat voorzorgsmaatregelen genomen worden.