Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 december 2020

Steun voor activiteiten om vrijheid te vieren

Noordwijk – De gemeenteraad steunt het voorstel van het college om de geplande, maar grotendeels afgelaste activiteiten voor ’75 jaar vrijheid’, in 2021 alsnog door te laten gaan.

Wel worden de activiteiten dan onder een nieuwe overkoepelende naam gehouden: ‘Vrijheid’. Meerdere raadsleden stelden voor, om hier een andere naam aan te geven. Dorus Vissers (PUUR) opperde ‘Opnieuw vrijheid’ en Carina Drijver (D66) stelde ‘Samen voor vrijheid’ voor.

Maar dat zag wethouder Roberto ter Hark niet zitten.

Hij stelde: ,,We hebben bewust gekozen voor ‘Vrijheid’, zodat iedereen zijn eigen inbreng daar aan kan geven. Voor de een gaat het om 75 jaar, voor de ander om rechten, of om het recht dat je kunt zijn wie je bent.’’