Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 januari 2021

Tientallen windmolens en honderden hectares aan zonnepanelen

Hillegom – Alle gemeenten in Holland Rijnland staat een enorme opgave te wachten, waar het gaat om het ‘duurzaam’ opwekken van energie.

Om dat mogelijk te maken, moet namelijk veel open landschap opgeofferd worden, zo bleek tijdens een raadsvergadering in Hillegom. Voor het opwekken van 1 terrawattuur aan energie moet gebruik gemaakt worden van windmolens en zonnepanelen. Dan gaat het of om 58 windmolens van zo’n 200 meter hoog of om 1.200 hectare aan zonnepanelen. Ook is het mogelijk om te kiezen voor bijvoorbeeld 28 van die windmolens en 600 hectare aan zonnepanelenweides. Het gebruik van kleinere windmolens is ook mogelijk, maar daar heb je er weer veel meer van nodig.

Veel van de windmolens en zonnepanelen komen langs de A- en N-wegen te staan. Maar in de Rijn- en Veenstreek wordt ook gekeken naar mogelijkheden om extra zonnepanelen te plaatsen in de veenweidegebieden.