Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 januari 2021

Veel kritiek op komst waspeencentrum

Noordwijk – De komst van een waspeencentrum aan de Leidsevaart 228A is nog geen gelopen koers. 

Donderdagavond gaven tijdens een commissievergadering meerdere partijen aan, dat ze de komst van dit bedrijf niet zien zitten. Het waspeencentrum komt in een pand, dat drie keer zo groot wordt als het huidige bouwvolume en de bouwhoogte stijgt van 10 naar 12 meter. Ook worden er dagelijks allerlei ladingen waspenen aan- en afgevoerd, met het verkeersrisico voor fietsende schoolkinderen.

NZLokaal, PUUR, PvdA en GroenLinks zien het waspeencentrum in ieder geval niet zitten en vinden, dat deze op een bedrijventerrein thuishoort. Lijst Salman Noordwijk heeft nog geen besluit genomen. Wethouder Theo Alkemade liet weten, dat de eigenaar van het waspeencentrum niet wil investeren in duurzaamheidsmaatregelen voor zijn bedrijf op de huidige locatie in Katwijk. ,,Omdat men niet herinvesteerde ging men ook niet aan de regelgeving voldoen. Dat willen ze op een andere plek doen.’’ Later deze maand moet de raad een besluit nemen over de vraag of er in het landelijk gebied aan de Leidsevaart wel of geen groot waspeencentrum mag komen.