Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 januari 2021

Woningbouw bij bedrijventerrein

Noordwijk – Aan de Zwarteweg 49 mag van het college van burgemeester en wethouders een woning gebouwd worden. De gemeenteraad wordt gevraagd hiervoor een ‘Verklaring van geen bedenkingen’ af te geven.

Op dat terrein, dat valt onder het bestemmingsplan Estec en de Noordwijkse bedrijvenparken stond enkele jaren geleden nog een paardenbak. Deze is in 2018 opgeruimd en nu wil de eigenaar er dus een huis bouwen. Het college is positief: het realiseren van woningen op deze plek verbetert het ruimtelijk beeld van de Zwarteweg. Nu is dat perceel, aldus het college, nog een ‘gat in het lint’ van de bebouwing.

De toekomstige woning mag geen belemmering vormen voor de bedrijven op ’s-Gravendijck en de toekomstige bedrijven op het Space Business Park.