Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 januari 2021

Uitkeringsontvangers controleren met menselijke maat

Noordwijk – Handhaaft de gemeente Noordwijk wel met compassie voor de inwoners? Dat wil raadslid Louis Koppel (GroenLinks) weten van het college van burgemeester en wethouders.

Aanleiding is de landelijk ophef over de vrouw in Wijdemeren, die 7.000 euro van haar uitkering moet terugbetalen, omdat ze regelmatig boodschappen cadeau kreeg van haar moeder. Koppel: ,,We zien dat juist kwetsbare mensen die vaak toch al in een penibele financiële situatie verkeren regelmatig slachtoffer worden van doorgeslagen beleid.’’

Hij roept de uitvoerende instantie voor de uitkeringen, de ISD Bollenstreek, op om niet rücksichtlos bureacratisch te handhaven, maar ‘een beleid te voeren, waarbij de menselijke maat centraal staat’. Ook stelt Koppel vragen bij de mogelijkheid van het doen van anonieme meldingen over uitkeringsontvangers. Dat leidt volgens hem tot ‘rancuneuze, ongerechtvaardige meldingen’.