Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 februari 2021

Minder energieverbruik, meer schade aan lichtmasten

Noordwijk – Waar het gaat om energiebesparing op de straatverlichting, loopt de gemeente Noordwijk voor op haar ambities.

In 2013 vonden de toenmalige gemeenteraadsleden, dat er vóór 2030 in totaal 50% bespaard moet worden op die energie; die ambitie is nu al bereikt, zo gaf een ambtenaar donderdagavond aan tijdens een commissievergadering.

Wel is de gemeente meer geld kwijt aan het repareren van lichtmasten. Werden er in 2015 nog 35 lichtmasten beschadigd, vorig jaar waren dit er al 83. Het past in een landelijke trend. De ambtenaar kon geen precieze oorzaak aangeven, waarom er meer lichtmasten kapot gaan, al had hij wel een vermoeden: ,,Mensen rijden waarschijnlijk roekelozer.’’