Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 februari 2021

Plastic confetti aan banden

Noordwijk – Bij evenementen, festivals en markten mogen geen plastic confetti en plastic serpentines meer gebruikt worden.

Het college van burgemeester en wethouders heeft laten weten, deze door de gemeenteraad aangenomen motie uitgevoerd te hebben. Plastic snippers zijn namelijk schadelijk voor het milieu. Een algeheel verkoopverbod van de verkoop van plastic confetti, plastic (spuit)serpentine en andere feestartikelen die plastic snippers bevatten, komt er vooralsnog niet.

Dat verbod gaat volgens het college te ver. ,,Dan zou het ook onmogelijk worden om bijvoorbeeld confetti te kopen voor gebruik van de viering van verjaardagen. Bovendien biedt de Algemene Plaatselijke Verordening geen juridische grond voor een dergelijk verkoopverbod.’’