Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 februari 2021

Meer druk om komst fietsverlichting

Noordwijkerhout – De politieke partij PUUR blijft vasthouden aan haar wens om verlichting aan te brengen bij het fietspad F287 (Zeestraat – Kraaierslaan en Kraaierslaan – Sancta Maria).

Het college gaf eerder aan, dat er geen noodzaak is, omdat dit een recreatief fietspad zou zijn. PUUR-leidster Taetske Visser stelt echter: ,,Het fietspad dientt voor veel mensen, waaronder scholieren, als een doorgaande fietsroute. Voor zowel fietsers uit Sancta als ook uit de Langevelderweg. ’s Avonds is het hier onaangenaam donker. Het alternatief is dat men om moet fietsen via de Randweg, als fietser in het donker is dat geen pretje.’’

Puur verzoekt het college nadrukkelijk om het fietspad F287 uit te rusten met ‘slimme’ verlichting, die reageert op passerende fietsers.