Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 februari 2021

Ministerie buigt zich over sociale huurwoningenrel

Noordwijk – Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties geeft binnenkort een oordeel over een geschil tussen de Stichting Huurdersbelangen (SHN) versus de gemeente Noordwijk en woningbouwcorporatie Stek.

Onlangs werd bekend, dat de SHN voor het tweede achtereenvolgende jaar haar handtekening niet wilde zetten onder de jaarlijkse prestatieafspraken. De voornaamste reden hiervoor was, dat de SHN vond, dat er onvoldoende garanties zijn, dat er genoeg sociale huurwoningen bijkomen in de kernen Noordwijk Binnen en Noordwijk aan Zee.

De SHN heeft dit geschil voorgelegd aan het Ministerie. Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend, dat nu ook de gemeente haar zienswijze bij dit Ministerie heeft ingediend. Wanneer het eindoordeel geveld wordt, is nu nog niet bekend.