Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 februari 2021

Omgevingsvisie behandeld door raad

Noordwijk – Het gemeentebestuur stelt een Omgevingsvisie op; dit document wordt de basis van alle toekomstige maatregelen voor de ruimtelijke omgeving, milieu, natuur, verkeer en vervoer, landschap en het culturele erfgoed.

De gemeenteraadsleden kregen dinsdagavond te horen, dat deze Omgevingsvisie mede tot stand is gekomen door de inzet van 150 inwoners en ondernemers. Ook in de komende decennia blijft het belangrijk om de bijzondere waarden van de dorpen en de gemeenschap en de eigen identiteit te behouden. Dat de gemeente Noordwijk een mooie rustige plek in de Randstad blijft, met ondernemerszin en activiteiten op het gebied van bloembollen en de zee.

Enkele raadsleden dachten, dat de Omgevingsvisie wel heel erg gericht was op Noordwijk aan Zee. Maar wethouder Sjaak van den Berg weersprak dit. ,,Ik herken als Noordwijkerhouter niet dat de focus op Nordwijk aan zee ligt. Dorpen als Noordwijkerhout en De Zilk komen goed in de Omgevingsvisie terug.’’ Volgens de wethouder komt dit mede dankzij de bijdragen aan het participatieproces vorig jaar door de deelnemers uit die kernen.