Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 maart 2021

Geen wantrouwen tegen wethouder

Hillegom – Wethouder Karin Hoekstra mag zelf bepalen wanneer en hoe ze de gemeenteraadsleden informeert over de vergaderingen van de stuurgroep ‘Mobiliteitsmaatregelen Noordelijke Duin- en Bollenstreek’.

Een pleidooi van raadslid Dick van Egmond (GroenLinks) om hier regels voor op te stellen, haalde het donderdagavond tijdens de commissievergadering niet. Van Egmond pleitte ervoor, dat de gemeenteraad de kans moet krijgen om de ‘Hillegomse standpunten’ aan de wethouder te laten weten, voordat zij deze in de werkgroep bespreekt.

Maar de VVD, BBH en CDA zagen dat niet zitten. ,,De wethouder moet niet voor elke kruimel naar de raad komen, maar ons wel informeren over de voortgang van de gedachten uit de stuurgroep’’, aldus raadslid Igor Buijck (VVD). En ook Frank Vrijburg (CDA) was kritisch over het voorstel: ,,Het wantrouwen druipt er vanaf! De hele regio is een complexe materie, die je niet kunt dichttimmeren.’’